Recept på bars

På begäran kommer nu receptet på barsen:

Receptet är från Buffé nr 1 2012, sida 19. Men jag har modifierat receptet lite. (Det skulle vara 3 msk nyponskalsmjöl i egentligen, men det skippade jag. Och jag bytte ut tranbär mot gojibär, och lade till chokladen.)

20120222-065527.jpg

Svårighetsgrad: Medel
Tillagningstid: Under 45 min
Portioner: 8 bitar (jag fick 12 bitar)

Ingredienser

1 dl grovhackade cashewnötter (naturella)
1 dl pumpakärnor
3 äggvitor
2 dl havregryn
3 msk honung
1 krm salt
1 dl hackade torkade aprikoser
1 dl hackade torkade gojibär
100 g mörk choklad

Gör så här

Sätt ugnen på 125°C.
Rosta de grovhackade cashewnötterna och pumpakärnorna i en torr och het stekpanna ett par minuter tills de får lite färg. Låt svalna. Blanda med resten av ingredienserna. Rör om ordentligt.
Lägg bakplåtspapper på en plåt. Gör 2 längder (för 8 bitar) av smeten, ca 4 cm breda och 1 cm höga. Gör längderna så kompakta som möjligt.
Ställ in mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. Skär i bitar. Vänd dem efter ett tag så att de torkar runt om.
Smält chokladen i vattenbad och häll över barsen. Låt stelna.
Förvara i kylen i lufttät burk.

Tips

Krydda med kakao, kardemumma eller vaniljsocker.

Näringsvärde per bar;

Energi: 136 kcal
Protein: 4 g
Kolhydrat: 18 g
Fett: 6 g

Kommentera gärna..

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s