rååååsa

Bort med det gröna (som jag iofs tyckte mycket om) och in med det rosa!!

Nu blev bloggen alldeles rosa. Tyckte ni det var fint? Lila är egentligen min favvisfärg men rosa funkar ju också?

Mina favvistjejer får pryda bloggen istället. 🙂 Synd att Molly ser så bekymrad ut..

De badade ihop förut. De älskar det! Molly ligger på sin björn-bräda och Nellie häller vatten på Mollys ”umpta” (=rumpa/snippa).
Molly till och med skrattade (alltså så det lät, det är inte vanligt hos tysta, lugna Molly som oftast ler ljudlöst) åt min hand som hängde ovanför hennes huvud. Och så sprattlar hon så att hon nästan trillar ur björnen. Sötfisen.

Molly sover numera hela nätter (Kommer säkert inte bli så inatt bara för att jag skrev så…) ca 19-7. Underbart tycker mamma Jenny och bägge barnen är pigga och glada för det mesta. Nu kan vi äta de flesta målen tillsammans vilket är smidigt.
Mission, sova hela nätter, accomplished!

Idag var jag och barnen en runda på stan, och så gick jag in med syskonvagnen på akademibokhandeln för jag skulle leta efter klistermärken att pyssla med… BIG MISTAKE.
Idag var visst första dagen på bokREAn. ”Ingen reklam. Tack” står det på vår brevlåda så det hade jag ingen aning om.. Det tog ett tag att leta efter de där klistermärkena. Inte hittade jag några heller. Däremot köpte jag en penna och Ninni Schulmans första bok ”Flickan med snö i håret”. Har hört hennes böcker är bra. Ska bli spännande. Någon som läst?
Jag slog bara omkull några sagobäcker och någon tant på vägen så man får väl säga att det gick ganska bra.
Om jag kände mig korkad som gick på bokREAn med syskonvagn?
Japp.

6 tankar om “rååååsa

 1. Sv: Åh vilka sötnosar!

  Vad kul att du vill testa Crossfit, Jenny! Du kommer inte ångra dig en sekund.
  Jag har väldigt svårt att förklara träningen för dig, men i gruppen ”Crossfit Helsingborg” står det så här i beskrivningen:
  ”Crossfit är en kombination av styrke-och konditionsträning och bygger på funktionella övningar som utförs under hög intensitet och med konstant variation. Det är ett slags hybrid av tyngdlyftning, styrkelyft, gymnastik och sprinting och syftar till att skapa en så komplett och allsidig atlet som möjligt”.
  Oftast innebär träningarna ett gäng övningar du ska göra på så snabb tid som möjligt, exempelvis finns det ett pass som heter Angie (Alla pass har ett namn) där man ska göra följande på så snabb tid som möjligt:
  * 100 pullups (chins)
  * 100 pushups (armhävningar)
  * 100 situps
  * 100 squats (knäböj)
  Eller så kan det vara ett visst antal övningar du ska göra 5 rundor av på så snabb tid som möjligt. Så kort och gott kan man säga att Crossfit är väldigt intensivt, inga pauser mer än de pauser du behöver för att hämta andan och ta nya tag. Eftersom man hela tiden har en tidspress så presterar man (i alla fall jag) extremt mycket hårdare än om man skulle träna ett vanligt pass på gymmet. Förstår du lite mer nu? 🙂

  I Helsingborg har Crossfit inte fått tag i någon box (lokal) än så alla pass är utomhus och kostnadsfria, men när dem fått tag i en box kommer det med all säkerhet kosta!

 2. Oj, gud! Är det så dyrt?! Instruktörerna här lovar ett bra pris till oss när det öppnar så jag hoppas jag har råd att träna på två gym 😉 Haha. Testa ett intropass, det tycker jag absolut du ska. Sen kan du träna det på egen hand om du vill det. Har du inte tillgång till gymutrustning så finns det en sida med BARA Crossfitpass med sin egen kroppsvikt. Sök på ”Crossfit bodyweight workouts” och tryck på första länken, ett adobe reader dokument. Superbra! Där kan du börja kolla igenom lite pass och testa dig fram 🙂
  Tack för peppen, är så trött på pluggandet nu! Tack och lov behöver vi inte lära oss alla 200 delar eftersom detta bara är en grundkurs. Men ca 20 delar plus massa annat på knappt 1,5 dag är nog 😉 Musklerna kan jag tänka mig är jävliga… Fasar för när det är dags!

 3. FIn & roooosa den blivit 🙂

  Såg att någon ovan skrivit om crossfit, i Borås finns de på två gym, Friskis har ett liknande, HIT, som är jättekul, 20 min högintensiv träning, fyra stationer med tre övningar i varje, som man gör loop i 4 min. Finns även på Onyx, ett annat gym (typ som atlantis i jkpg) de har rena x-fit pass på 20 min. Ska vara effektivt säger kollegan!

  Ps idag blev de chokladbollar här, mumma!

 4. Galet fint och vacker bild på flicksen!

  Pysselälskaren nummer 1 undrar såklart om du hade tänkt pyssla något särskilt med klistermärkena..? 😉

Kommentera gärna..

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s