Chokladtryffeltårta

Jag glömde ju ta kort på mitt andra bakverk i helgen.
Till dessert/fika efter påskmaten hade jag gjort en chokladtryffeltårta.

Den är sjukt onyttig, supergod och maffig.

Såhär ser den iaf ut i genomskärning:

20110424-152622.jpg

Recept:
Chokladtryffelkaka

150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

chokladtryffeln:
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g vit choklad
1 påse rostade hackade hasselnötter eller mandelspån (det har jag skippat)

Sätt ugnen på 175 grader. Smält 150 g smör i en kastrull. Ta från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker.
Rör ner ett ägg i taget och slutligen mjölet. Bre ut smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, som är smord och ”bröad” med kokos.
Grädda i nedre delen av ugnen (fast jag har alltid kakan i mitten!) i ca 20 minuter. Låt den kallna i formen.

Koka under tiden upp grädde och 50 g smör i en kastrull. Ta det från plattan.
Hacka chokladen, rör ner den och låt den smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen i ca en timme.

Bre tryffeln över kakan och strö över nötterna eller mandeln. Ställ kakan i kylen.

Ta fram kakan 30 minuter före servering.

Ut och jogga minst 1mil för att inte bli tjock. 😉

Annonser

En tanke på “Chokladtryffeltårta

Kommentera gärna..

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s