Morotskaka
Ingredienser (20 portioner/st.)
4 st ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel, malen
0,5 dl neutral matolja
0,5 kg rivna morötter
Glasyr
1 paket Philadelphiaost
300 gram florsocker
150 gram smör
1 msk vaniljsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i de torra ingredienserna och sist oljan och morötterna i smeten.
Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten.
Grädda långt ner i ugnen ca 40-50 minuter. Låt kakan svalna.
Smält smöret till glasyren och låt det svalna.
Blanda de övriga ingredienserna till glasyren med smöret och vispa med elvisp tills det blir fluffigt.
Bred glasyren på kakan och skär upp i rutor i önskad storlek.
Tack gulliga Jenny !