Morotskaka

Morotskaka

Ingredienser (20 portioner/st.)

4 st ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel, malen
0,5 dl neutral matolja
0,5 kg rivna morötter

Glasyr
1 paket Philadelphiaost
300 gram florsocker
150 gram smör
1 msk vaniljsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i de torra ingredienserna och sist oljan och morötterna i smeten.
Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten.
Grädda långt ner i ugnen ca 40-50 minuter. Låt kakan svalna.
Smält smöret till glasyren och låt det svalna.
Blanda de övriga ingredienserna till glasyren med smöret och vispa med elvisp tills det blir fluffigt.
Bred glasyren på kakan och skär upp i rutor i önskad storlek.

En tanke på “Morotskaka

Kommentera gärna..

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s